UK page    

 

Down hedder det avancerede kunstgalleri Lasse og fire andre, med vidt forskellige værker, kører i København. Det ligger godt nok i en kælder men Lasse selv befinder sig mange meter over jordoverfladen, for der er i hvert fald én ting der driver ham, ønsket om at komme væk fra gruppen og blive star. Måske har de alle den drøm.

Lasses laver videokunst. Med en avanceret skærmopsætning og sig selv på scenen reciterer han sine ord, med sig selv og hvad som helst man kan filme, som den kunstneriske baggrund.

Lasse er voldsomt bange for ikke at være god nok. Derfor blir han ikke god. I sin sveddryppende iver efter succes glemmer han at kunst kun bliver ægte ved brug af ærlighed og hjerteblod. Hvad er det han vil sige? Hvem er han? Hvor er hans kerne?

Lasse længes, som alle andre, efter kærligheden og da han møder han Ditte, en malerinde med ægte succes, ægte følelser og ægte billeder, bliver hun straks genstand for hans drømme – og ambitioner – om kvinden i hans liv. Han kaster sig ud i erobrertogtet med voldsom energi – og får hende. Ditte havde godt nok ikke tænkt sig at de sådan skulle flytte sammen fluks, men da Lasse, i kærlighedens navn,  stiller et enten eller op, gør de det.

Galleriet holder performence-aftener og som sådan kommer Lasse i kontakt med Den sorte Gruppe.

Han kommer også i kontakt med den New York’ske kunstkender Goldbauer, som kommer til Danmark for at samle kunstnere ind til en udstilling i New York. Øverst på Goldbauers liste står Ditte, Lasse står der slet ikke. Det kan han ikke bære og så går han i aktion. Han ser sig selv som kunstnerisk leder og ophavsmand - på en turne til USA med sig selv og den Sorte gruppe.

 

Ditte får det sværere og sværere da hun hen ad vejen gennemskuer Lasses manipulationer og menneskelige afmagt og hun overlader ham til andre muligheder og andre kvinder. I galleriet får de det sværere og sværere og går hver til sin egen karriere uden fælles galleri. Men Lasse - med det uovervindelige overleverinstinkt, koste hvad det koste vil af  bedrag, selvbedrag, løgn, sammenbrud og panik - klarer alt.

Sirup er historien om en star-fucker

 

 

 

 

 

 

 

     DK-side-----

 

Oversættelse----start---slut